kedai2020.com

Home | Tentang Kami  |  Daftar AHLI  | Cara Bayar | Cadangan | Syarat |  FAQ  |  Hubungi Kami |     
 

 

MODUL ROTI

Pelbagai jenis roti seperti  gambar di bawah anda akan pelajari apabila anda menghadiri Kelas Masak Roti Bhg.1,  Bhg.2 & Bhg. 3

Isi Kandungan Kursus:

Di antara perkara yang akan dipelajari adalah seperti berikut:
- Teknik-teknik menyediakan doh yang berbeza untuk setiap jenis roti
- Teknik-tekini membuat roti mengikut bentuk tertentu
- Teknik untuk menghias roti
- Teknik untuk membakar roti
 
Teknik Pengajaran:
Secara Bengkel
 
 
BAHAGIAN I

 

1. Loaf Bread 2. Roti Boy - Mexicen Bread
3. Sausage Plate 4 Mini Pizza
5.  Twin Bun 6. Sausage Roll
 
5.  Roti Burger  
 
 
BAHAGIAN II

 

1. France Loaft - Roti Benggali 2.Pandan Bread
3. Roti Kaya 4. Peanut Roll
5. Red Bean Roll 6. Coconut Bun
 
7.  Chicekn Floss Buns

 

 
 
 
 
BAHAGIAN III

 

1. Roti Perancis 2. Sardine Bun
3. Polo Bun 4. Soft Cheese Stick
5.  Sweet Buns 6.  Kaya Square
 
9.  Peanut Roll  
   
 

BAHAGIAN IV

 

1. Read Bean Spiral 2. Red Bean Petal
3. Flower Bun 4. Sardine Triangle
5 - Mini Piza 6 - Hot Dog Rolls
 
7 Butterfly

 

 
 
 
 

 

 

Kembali Ke Laman Utama   Laman Kursus Masakan

Copyright 2006 Kedai2020.com
Disclaimer
: Ini adalah laman web kedai2020.com.  Di miliki oleh Sri Neta Enterprise (978789T). Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan bagi tujuan komersial dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada kedai2020.com. Hosted and Maintained by Admin Kedai20